DJ professional vs amateur

Bespaar jezelf de ellende Vermijd het risico van een verpest feest. Huur een professioenel DJ in

DJ professional vs amateur
kies geen "zolderkamer" amateur DJ

Ja, we zien het vaker. Mensen zoeken een DJ en zien dan ineens....

een"supergoedkope" DJ aanbieding

Als specialist in entertainment bij BoekjeDJ, zien we nog wel eens dat er een trend is om je als amateur-DJ's in te laten huren voor bruiloften en feesten. Dit kan qua prijs een verleidelijke optie lijken, vooral als je op zoek bent naar manieren om kosten te besparen. Maar we willen je waarschuwen voor de nadelen van het inhuren van amateur-DJ's in vergelijking met het inhuren van professionele DJ's zoals wij.

Een van de grootste nadelen van het inhuren van een amateur-DJ is het gebrek aan kennis en ervaring. Een professionele DJ heeft jarenlange ervaring in het optreden voor publiek en het vermaken van een menigte, groot of klein. Dit betekent dat ze weten hoe ze de sfeer kunnen opbouwen en aanpassen aan de behoeften van het publiek. Ze weten hoe ze een set op moeten bouwen en ook hoe ze nummers kunnen selecteren en mixen om naadloze overgangen te creëren. Professionals draaien niet voor zichzelf. Ook wel eens zo'n feest meegemaakt waar een DJ staat die denkt dat hij Armin van Buuren is en alleen voor zichzelf draait terwijl het publiek denkt:"wat is dit?". Geen feeling met de dansvloer, dat is killing!

amateur DJ
NEEEEEEE !!!

Wij doen het echt anders. In tegenstelling tot een amateur-DJ die zijn of haar spullen gewoon op een tafel plaatst, hebben wij als professionals een speciaal DJ-booth met topkwaliteit apparatuur, zodat we de beste kwaliteit en geluid kunnen bieden.

Een ander nadeel van het inhuren van een amateur-DJ is dat ze niet altijd in staat zijn om de juiste muziek voor de gelegenheid te kiezen. Een professionele DJ heeft een uitgebreide muziekcollectie, werkt met een wensenlijst en kan de perfecteset voorbereiden maar ook ter plekke de nummers selecteren die passen bij het moment en de gelegenheid en het publiek. Daarnaast zal een professionele DJ ook rekening houden met verzoeknummers. Past het wel of niet bij de sfeer? Staat de dansvloer vol, dan gooi je er geen zwijmelnummer in, toch? Wij kunnen ter plekke het publiek aanvoelen en de muziek mixen die op dat moment past. Wij maken altijd een gepersonaliseerde playlist voor uw evenement op basis van de wensenlijst.

professionele DJ setup

Technische ellende

O ja, dat kan ook nog. Een amateur met 2 kleine speakertjes en dan bam! Geen muziek meer.  Het inhuren van een amateur-DJ kan leiden tot technische problemen die je feest verpesten. Het kan zijn dat de DJ niet goed weet hoe de apparatuur werkt of gewoon geen goede apparatuur heeft en dat kan leiden tot onverwachte problemen tijdens het optreden. Dit zal echt je feest verpesten.

Wij werken met goede apparatuur, zoals bijvoorbeeld van PioneerDJ.  Onze DJ's zijn experts in het werken met de software en geluid- en lichttechnologie die we gebruiken.

Bruiloft? Kies Alsjeblieft een Pro DJ!!

We zeggen het echt niet voor onszelf want wij zijn niet de enige professionele DJ's, maar kies op je bruiloft altijd een professionele DJ!

Een bruiloft is een uniek evenement dat de vaardigheden en ervaring van een bruiloftsspecialist vereist voor een soepele, foutloze ceremonie en receptie.

Het gaat niet alleen om het afspelen van muziek. De bruiloft DJ is verantwoordelijk voor het coördineren van de tijdlijn, het regisseren van de introductie en de "flow" van het feest, het werken met eventuele andere leveranciers (fotobooth, band, ceremoniemeester), het vermaken van de gasten, het lezen van het publiek en ervoor zorgen dat het juiste nummer op precies het juiste moment wordt afgespeeld.

Zelfs een DJ die behoorlijk ervaren is in de clubsetting zal het lastig hebben op een bruiloft omdat ze eenvoudigweg niet vertrouwd zijn met bruiloften en hoe het hoort te gaan. Ze weten vaak niet hoe ze rampen kunnen voorkomen wanneer er iets mis dreigt te gaan.

Bent u bereid om de uitkomst van uw bruiloft in handen te leggen van iemand die niet "doet" in bruiloften voor zijn beroep?

Professionele Bruiloft DJs

Bij BoekjeDJ weten we dat uw bruiloft een van de belangrijkste dagen van uw leven is en we begrijpen dat alleen de allerbeste DJ het beste werk kan leveren. Onze getalenteerde en ervaren bruiloftsspecialisten weten precies hoe ze uw evenement tot een groot succes kunnen maken, zonder stress of zorgen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw speciale dag onvergetelijk kunnen maken!

Wij bieden een Pro DJ voor een faire prijs.

Kortom, het inhuren van een amateur-DJ kan verleidelijk lijken maar is alleen leuk voor een klassenfeest met kids van een jaar of 12. Voor ieder ander feest, doe het niet. Door te kiezen voor een professionele DJ, kun je erop vertrouwen dat je een geweldige avond zult hebben, waarbij de muziek perfect is afgestemd op de gelegenheid en het publiek.

Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag bij het organiseren van een fantastisch evenement! Wij hebben voor ieder redelijk budget een prima DJ beschikbaar.

Klanten schrijven over ons:

We hebben een super feest gehad!

We hebben ontzettend genoten van ons feest. Jullie hebben ons feest echt een extra dimensie gegeven. Echt bedankt, jullie waren super. Zo leuk dat er een saxefonist bij was. Ook wist de dj, precies de goede muziek te draaien om iedereen de dansvloer op te krijgen.Marjolein en Hein
29 april 2023

💡
Het was ook echt een leuk feest met geweldige gasten, van alle leeftijden. Leuk dat jullie zo genoten hebben, daar doen we het voor! 

Een top avond

Voor ons jubileumfeest op 1 april hebben wij 2 DJ's geboekt, Nick en Tom. Alles was prima geregeld, wij hadden echt goed informeel contact en ondanks dat Boke je DJ overbezet was voor zaterdag 1 april is het toch gelukt. Wij wilden namelijk niet het standaard repertoire van een huwelijk of feestcafé maar juist een mooie mix van dance, EDM en house. Uiteindelijk hadden wij precies wat wij wilden, Tom speelt House en Nick ook melodic techno en samen namen zij onze gasten door een mooi reis van bekende nummers, oude tijden, mooi gemixed in hun eigen beats en ritmes, en ook pure dans en klassiekers. Het was top.

Frederik
1 april 2023

💡
Wat een fijne review en wat mooi dat ons DJ duo Nick en Tom zo lekker gedraaid hebben bij jullie. Dank je wel en op naar het volgende feest!
Wat kost een DJ
💡
Bereken direct je prijs
Bereken nu zelf binnen 10 seconden je prijs met onze online rekentool.