De 25 Mooiste Liedjes voor de Openingsdans op Je Bruiloft

Ontdek de meest betoverende liedjes voor de openingsdans op je bruiloft. Als ervaren DJs geven we je een lijst met de mooiste en meest romantische nummers om je avond onvergetelijk te maken.

De 25 Mooiste Liedjes voor de Openingsdans op Je Bruiloft
De 25 Mooiste Liedjes voor de Openingsdans op Je Bruiloft

Hoe kies je een mooi liedje als openingsdans?

De openingsdans op je bruiloft is een moment om nooit te vergeten. Het is het begin van een magische avond vol liefde, dans en plezier. Een cruciaal element voor dit speciale moment is natuurlijk het kiezen van het perfecte liedje. Ga je uitgebreid dansen? Of wil je er het liefst snel vanaf zijn? Wil je een "grande entree"? Als gespecialiseerde Bruiloft DJ's hebben we de mogelijkheden en mooiste liedjes voor de openingsdans op je bruiloft verzameld, zodat jij en je partner een onvergetelijke start van jullie feest kunnen maken. Laten we duiken in de betoverende wereld van bruiloftmuziek!

💡
Boek Je DJ heeft een team van ervaren DJ's die je kunnen helpen bij het kiezen van het perfecte liedje voor jouw openingsdans. Neem contact met ons op vandaag nog voor een vrijblijvende offerte.

De Klassiekers: Tijdloze Liefdesliedjes voor de Openingsdans

Sommige liedjes zijn zo iconisch dat ze generaties lang meegaan. Hieronder vind je een lijst met enkele van de mooiste klassiekers die perfect zijn voor de openingsdans op je bruiloft:

 1. "At Last" - Etta James
 2. "Can't Help Falling in Love" - Elvis Presley
 3. "Your Song" - Elton John
 4. "Unchained Melody" - The Righteous Brothers
 5. "What a Wonderful World" - Louis Armstrong
Hartverwarmende Liedjes voor een Intieme Dans

Romantische Ballads: Hartverwarmende Liedjes voor een Intieme Dans

Als je op zoek bent naar een emotioneel moment tijdens je openingsdans, zijn deze romantische ballads de perfecte keuze:

 1. "All of Me" - John Legend
 2. "Thinking Out Loud" - Ed Sheeran
 3. "A Thousand Years" - Christina Perri
 4. "Perfect" - Ed Sheeran
 5. "Amazed" - Lonestar
10 procent korting op bruiloft DJ

Swingende Openingsdansen: Liedjes die iedereen op de Dansvloer Krijgen

Wil je meteen de juiste toon zetten voor een feestelijke avond op je bruiloft? ? Kies dan voor een van deze swingende openingsdansen:

 1. "Uptown Funk" - Mark Ronson ft. Bruno Mars
 2. "Dancing Queen" - ABBA
 3. "Happy" - Pharrell Williams
 4. "September" - Earth, Wind & Fire
 5. "I Wanna Dance with Somebody" - Whitney Houston

Nederlandstalige Pareltjes: De Mooiste Liedjes voor de Openingsdans op Je Bruiloft in het Nederlands

Voor degenen die de voorkeur geven aan een Nederlandstalig liedje voor hun openingsdans, hebben we hier enkele prachtige opties:

 1. "Mag Ik Dan Bij Jou" - Claudia de Breij
 2. "Zij" - Marco Borsato
 3. "Oceaan" - Racoon
 4. "Alles Is Liefde" - Bløf
 5. "De Troubadour" - Lenny Kuhr

Onze top 25 van meest gebruikte liedjes als openingsdans

Hier is een lijst met de 25 mooiste liedjes als openingsdans op een bruiloft:

 • Ed Sheeran - Perfect
 • John Legend - All of Me
 • Ellie Goulding - Love Me Like You Do
 • Adele - Make You Feel My Love
 • Jason Mraz - I'm Yours
 • Christina Perri - A Thousand Years
 • Michael Bublé - Everything
 • Bruno Mars - Marry You
 • Etta James - At Last
 • Elvis Presley - Can't Help Falling in Love
 • Leona Lewis - A Moment Like This
 • Beyoncé - Halo
 • Elton John - Your Song
 • Train - Marry Me
 • Norah Jones - Come Away with Me
 • Al Green - Let's Stay Together
 • Frank Sinatra - The Way You Look Tonight
 • Nat King Cole - L-O-V-E
 • Van Morrison - Have I Told You Lately
 • Ben E. King - Stand by Me
 • James Arthur - Say You Won't Let Go
 • Louis Armstrong - What a Wonderful World
 • Sam Smith - Stay with Me
 • Ingrid Michaelson - The Way I Am
 • Ray LaMontagne - You Are the Best Thing
Wil je ook een Top DJ met meer dan 100 toprecensies op jouw feest ? Wij zijn een prima keuze voor een top bruiloft. Vraag nu een gratis offerte aan.

De bruiloft DJ voor jullie speciale dag

Op zoek naar een bruiloft DJ voor uw bijzondere dag waar dan ook in Nederland? Laat dan de DJs en muzikanten van Boek je DJ zorgen voor een unieke feestavond. Onze ervaren DJ's beschikken over jarenlange ervaring en weten precies hoe ze het publiek moeten vermaken en de sfeer perfect moeten maken.

Onze DJ's zorgen voor een knalfeest op uw bruiloft, inclusief een indrukwekkende lichtshow, een prachtige DJ booth en professionele DJ-apparatuur. Door de gewenste muziek strak aan elkaar te mixen en muziek te draaien voor alle leeftijden, zorgen wij voor een onvergetelijke ervaring. Met meer dan 100 evenementen per jaar zijn we zeer ervaren en onze klanten zijn altijd zeer tevreden over onze diensten.

Geen zorgen, we bereiden alles voor

Hoe we dat doen, dat geweldige feest? Door de door jullie gewenste muziek strak aan elkaar te mixen en muziek te draaien voor alle leeftijden. Met meer dan 100 evenementen per jaar zijn we erg ervaren. Onze klanten zijn dan ook zeer tevreden over onze diensten. Kijk maar naar de recensies.

Dit is de lijst met de 25 mooiste liedjes als openingsdans op een bruiloft, dus begin met luisteren en om ze toe te voegen aan uw bruiloftsafspeellijst.

Boek je DJ is onderdeel van de Gooise DJ. We hebben al meer dan 100 mooie recensies, lees ze hier!

DJ met saxofonist boeken?
Bij Boek je DJ werken we met verschillende topsaxofonisten. Check direct de prijs van een onvergetelijk feest

💡
Wil je iets speciaals? Bespreek het dan gerust met onze Bruiloft DJs, die kunnen zelfs een speciale mash-up of mix maken die helemaal uniek is voor jullie!

Vraag vandaag nog een offerte aan voor een DJ op je spetterende feest. Er kan zelfs een saxofonist bij. En vergeet de fotobooth (met korting) niet!

DE GOOISE PHOTOBOOTH
De Gooise Photobooth maakt van ieder feest of evenement een succes. Met onze fotozuil en professionele printer wordt het onvergetelijk.

De beste DJ voor jouw bruiloft

Veelgestelde vragen over de openingsdans

Hoe kies ik het perfecte liedje voor de openingsdans op mijn bruiloft?

Het kiezen van het perfecte liedje voor de openingsdans op je bruiloft hangt af van jullie persoonlijke smaak en de sfeer die jullie willen creëren. Overweeg om een nummer te kiezen dat een speciale betekenis heeft voor jullie als koppel, of dat je doet denken aan een mooie herinnering samen. Maak een lijst met mogelijke liedjes en luister er samen naar om te bepalen welk nummer het beste bij jullie past.

Hoe lang moet de openingsdans duren?

De duur van de openingsdans hangt af van je persoonlijke voorkeur en het gekozen liedje. Gemiddeld duurt een openingsdans tussen de 2 en 5 minuten. Maar houd er rekening mee dat 5 minuten echt al lang is! Een tip van onze gespecialiseerde Bruiloft DJs: 3 minuutjes en dan een een dansknaller! Je kunt ervoor kiezen om het liedje in te korten als je niet te lang in de schijnwerpers wilt staan, of om meerdere liedjes aan elkaar te mixen voor een unieke en persoonlijke openingsdans.

Moeten we een choreografie instuderen voor onze openingsdans?

Dat hangt volledig af van jullie wensen en dansvaardigheden. Sommige stellen kiezen ervoor om een professionele choreografie te leren, terwijl anderen liever gewoon samen genieten van het moment en de muziek. Beide opties zijn prachtig en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Kunnen we onze gasten betrekken bij de openingsdans?

Jazeker! Er zijn verschillende manieren om je gasten te betrekken bij de openingsdans. Je kunt bijvoorbeeld een "flashmob" organiseren, waarbij je gasten op een bepaald moment in de dans mee gaan doen. Of je kunt halverwege het nummer andere stellen uitnodigen om zich bij jullie op de dansvloer te voegen. Kijk maar eens op het filmpje hieronder

Openingsdans Flash Mob

Conclusie over de mooiste openingsdans

De mooiste liedjes voor de openingsdans op je bruiloft zijn die liedjes die echt iets betekenen voor jullie als koppel en die de juiste sfeer creëren voor jullie speciale dag. Of je nu kiest voor een tijdloze klassieker, een romantische ballad, een swingend nummer of een Nederlandstalig pareltje, het belangrijkste is dat jullie samen genieten van dit magische moment. Met de suggesties in dit artikel en jullie eigen persoonlijke smaak, zijn jullie klaar om de perfecte openingsdans te kiezen en een onvergetelijke avond te beleven!

💡
Ben je geïnspireerd? Neem contact op met Boek Je DJ voor meer informatie over het boeken van de perfect DJ voor jouw bruiloft.

DJ & SAXOFONIST & FOTOBOOTH
Tijdelijk aanbod, op = op. Het kan zijn dat we op bepaalde data al volgeboekt zijn. Wil je alleen een DJ met apparatuur boeken? Dat kan ook. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bruiloftsaanbieding

DJ & SAXOFONIST & FOTOBOOTH
Ma-Do: € 999,-
Vrij-Za-Zo: € 1199,-

De bruiloft DJ voor jullie speciale dag

Op zoek naar een bruiloft DJ voor je bijzondere dag waar dan ook in Nederland? Laat dan de DJs en muzikanten van Boek je DJ zorgen voor een unieke feestavond. Onze ervaren DJ's beschikken over jarenlange ervaring en weten precies hoe ze het publiek moeten vermaken en de sfeer perfect moeten maken.

Onze DJ's zorgen voor een knalfeest op uw bruiloft, inclusief een indrukwekkende lichtshow, een prachtige DJ booth en professionele DJ-apparatuur. Door de gewenste muziek strak aan elkaar te mixen en muziek te draaien voor alle leeftijden, zorgen wij voor een onvergetelijke ervaring. Met meer dan 100 evenementen per jaar zijn we zeer ervaren en onze klanten zijn altijd zeer tevreden over onze diensten.

Geen zorgen, we bereiden alles voor

Hoe we dat doen, dat geweldige feest? Door de door jullie gewenste muziek strak aan elkaar te mixen en muziek te draaien voor alle leeftijden. Met meer dan 100 evenementen per jaar zijn we erg ervaren. Onze klanten zijn dan ook zeer tevreden over onze diensten. Kijk maar naar de recensies.

Maak gratis kennis 

Wij hebben vast een DJ die perfect bij jullie past

Vertel me meer