Saxofonist Franklin Schieman

Saxofonist Franklin Schieman

Franklin Schieman 17 feb. 2023

Boek je een DJ bij ons, dan kun je er ook een saxofonist bij boeken. Franklin Schieman is een ervaren en zeer getalenteerde muzikant.

Franklin heeft meer dan dertig jaar ervaring als professioneel saxofonist. Hij speelt met grote artiesten en bekende bands, zoals Bløf. Hij voelt zich thuis op het podium bij grote evenementen. Maar met even veel plezier verzorgt Franklin live achtergrondmuziek bij uw diner of receptie. Of maakt hij van uw familiefeest of bruiloft een muzikaal feest om nooit te vergeten.

Franklin treedt regelmatig op met onze DJs en weet iedere keer weer het publiek op te zwepen met zijn heerlijke funky sounds. Franklin zien spelen is een lust voor het oog. De combinatie DJ met Sax is geweldig.

Franklin Schieman is een bekende muzikant in het professionele muziekcircuit. Naast zijn sessiewerk als saxofonist voor diverse grote en kleine optredens doet hij ook studiowerk en is hij een geweldige entertainer met een eigen live DJ act voor bruiloften en bedrijfsfeesten. Ook geeft Franklin muziekles op de muziekschool in Zeeland.

Boek Franklin met een van onze DJs. De garantie voor een geweldige avond!

De verdwenen saxofoon

Franklin is trouwens in 2016 groot in het nieuws geweest. Franklin  was even in totale paniek toen hij 's morgens zijn voordeur opendeed. Zijn unieke saxofoon uit 1955, die hij de avond ervoor buiten had laten staan, was verdwenen.

Hij is verknocht aan het instrument. De sax is volgens Schieman vergelijkbaar met een Stradivarius-viool. Hij had hem 25 jaar geleden samen met zijn inmiddels overleden vader gekocht in België. Sindsdien heeft hij er lief en leed mee gedeeld.

Hoogtepunt was misschien wel zijn optreden in de clip van het Bløf-nummer 'Liefs uit Londen'.

De sax bleek meegenomen door een bezorgde postbode. Na een oproep op Facebook kreeg hij zijn sax uiteindelijk op een 'ouderwetse' manier terug: via de afdeling gevonden voorwerpen van de gemeente.

Samen gespeeld

Inmiddels is Schieman bij de postbode geweest om een cadeautje te geven, vertelt hij. En de postbode wilde ook weleens weten hoe die sax klonk. Hij speelt orgel, dus toen hebben we even samen een nummer gedaan."

Tags

Gooise DJ

De Gooise Dj voor een feest met klasse. De Gooise DJ draait op bruiloften, feesten en evenementen. De recensies en ervaring spreken voor zich. De Gooise DJ verzorgt een complete DJ show.