Saxofonist Franklin Schieman

Franklin Schieman is een bekende en getalenteerde saxofonist en treedt op met onze DJs. Franklin staat garant voor superentertainment

Saxofonist Franklin Schieman

Boek je een DJ bij ons, dan kun je er ook een saxofonist bij boeken. Franklin Schieman is een ervaren en zeer getalenteerde muzikant.

Franklin heeft meer dan dertig jaar ervaring als professioneel saxofonist. Hij speelt met grote artiesten en bekende bands, zoals Bløf. Hij voelt zich thuis op het podium bij grote evenementen. Maar met even veel plezier verzorgt Franklin live achtergrondmuziek bij uw diner of receptie. Of maakt hij van uw familiefeest of bruiloft een muzikaal feest om nooit te vergeten.

Franklin treedt regelmatig op met onze DJs en weet iedere keer weer het publiek op te zwepen met zijn heerlijke funky sounds. Franklin zien spelen is een lust voor het oog. De combinatie DJ met Sax is geweldig.

Franklin Schieman is een gevestigde naam in de professionele muziekwereld. Naast zijn sessiewerk als saxofonist voor een breed scala aan optredens, zowel groot als klein, is hij ook actief in de studio en staat hij bekend als een fantastische entertainer met een unieke live DJ-act voor bruiloften en bedrijfsevenementen. Daarnaast deelt Franklin zijn muzikale kennis als muziekdocent op een muziekschool in Zeeland.

Boek Franklin met een van onze DJs. De garantie voor een geweldige avond!

De verdwenen saxofoon

In 2016 was Franklin Schieman het onderwerp van groot nieuws. Franklin was in een staat van totale ontzetting toen hij zijn voordeur opende. Zijn unieke saxofoon uit 1955, die hij de vorige avond buiten had laten staan, was nergens te bekennen.
Zijn band met het instrument is diep. Volgens Schieman is de saxofoon te vergelijken met een Stradivarius-viool. Hij had het 25 jaar geleden samen met zijn inmiddels overleden vader in België gekocht. Sindsdien heeft hij er zowel vreugdevolle als moeilijke momenten mee beleefd.
Een van de hoogtepunten was wellicht zijn optreden in de videoclip van het nummer 'Liefs uit Londen' van Bløf.

De saxofoon werd uiteindelijk meegenomen door een oplettende postbode. Na een oproep op Facebook, kreeg hij zijn geliefde instrument op een 'traditionele' manier terug: via de afdeling gevonden voorwerpen van de gemeente.

Een muzikale dankbetuiging

Schieman heeft de postbode inmiddels bezocht om een bedankje te geven, zo vertelt hij. De postbode was ook benieuwd naar hoe de saxofoon klonk. Aangezien hij orgel speelt, hebben ze samen een nummer ten gehore gebracht.

Boek Franklin bij Boek je DJ

Wil je een feest dat nog lang in de herinnering van je gasten zal blijven? Een avond vol energie, muzikaliteit en onvergetelijke momenten? Dan is Franklin Schieman, samen met de DJ, de artiest die je zoekt. Met zijn unieke live DJ act en zijn ongeëvenaarde talent op de saxofoon, zorgt Franklin voor een ongekende sfeer en een feest dat bruist van begin tot eind. Wacht niet langer en boek Franklin voor je volgende evenement. Garantie voor superentertainment is een understatement, met Franklin wordt het een feest om nooit te vergeten!"