10 vragen die je moet stellen als je een DJ boekt

Een DJ selecteren is een serieuze zaak! Dit zijn 10 vragen die je moet stellen als je een DJ gaat boeken.

10 vragen die je moet stellen als je een DJ boekt

Wij zijn Boek je DJ, een hecht team van 12 ervaren DJ's en saxofonisten. Bij ons kun je eenvoudig en snel een ervaren en getalenteerde DJ voor jouw evenement hurenm inclusief een mooie show. We staan voor kwaliteit, maar zijn fair geprijst voordelig. Wij zijn zeker geen DJ fabriek maar gepassioneerde artiesten die elk feest alles geven. ga je een DJ boeken? Dat kan bij ons, maar we geven je ook graag tips hoe je de beste DJ boekt voor jouw feest.

Wat vraag je aan een DJ die je misschien gaat boeken?

Het interviewen van potentiële DJ’s voor je feest is misschien wel alsof je op een ongemakkelijke eerste date gaat. Neem van ons aan; er moet een klik zijn, jullie hopen allebei dat er chemie is, maar het kan lastig zijn om precies te weten wat je moet zeggen of vragen.

Volg onze “10 vragen aan je DJ gids“ die het stap voor stap makkelijk maakt een goede DJ te kiezen.

Onze Event-managers helpen je graag de juiste vragen te stellen, aan onze DJ‘s of die van een ander bedrijf. Word een echte DJ scout.

💡
Boek je DJ is onderdeel van De Gooise DJ, we hebben al meer dan 100 positieve recensie! Lees ze hier!

DJ's met live muzikanten

Stel deze vragen vooraf aan je DJ

1. Is dit je full-time werk? Zijn bruiloften/bedrijfsfeesten je primaire focus en specialisatie? In welke horecagelegenheden, clubs en op welke evenementen heb je naast bruiloften ook gedraaid?

Bepaal dan of je DJ voldoet aan het niveau van expertise en de veelzijdigheid en de kwaliteit die je verwacht. Je wilt namelijk zeker weten dat je DJ geen eendimensionale parttimer (zolderkamer DJ) is, maar een echte artiest wiens gevarieerde en uitgebreide ervaring van pas komt op jouw unieke feest.

Heeft je DJ al op honderden bruiloften gedraaid? Dan is hij cool en kan hij alle situaties aan en improviseren. Je DJ is dan sfeermaker maar ook vooral rustpunt en “in control”. Het is prima als je toekomstige DJ zich voornamelijk richt op bruiloften, maar als hij of zij ook voor andere soorten feesten ingehuurd wordt is dat mooi meegenomen.

Pas op als een potentiële DJ voormalige klanten of publiek de schuld geeft van mindere optredens (of het nu gaat om bedrijven of bruidsparen) of slecht praat over concurrenten.

“Ik spreek vrijblijvend met een bruidspaar en ga voor de klik. Is die er niet, is de muzieksmaak er een waar ik niets mee kan, dan zeg ik dat eerlijk. Het is dan beter dat een andere DJ op die bruiloft draait.”, aldus DJ Rob van Boek je DJ.

2. Hoe pas je de muziek aan voor ieder evenement/bruidspaar? Kun je helpen met lijsten met nummers en suggesties geven?

Zoek een DJ die een sound heeft voor je feest of bruiloft die past bij jullie smaak maar ook bij je publiek/gasten. Op een bruiloft is het publiek vaak gemengd en van verschillende leeftijden; laat de DJ daar de muziek aan aanpassen. Zorg dat de DJ iedere leeftijdsgroep aan bod laat komen op de dansvloer. Wij werken bijvoorbeeld altijd met een wensenlijst en voorgesprek en stemmen daar de setlijst op af.

Een bekwame DJ geeft je altijd een wensenlijst en accepteert graag je must-play en liever niet liedjes.

“Een entertainer moet flexibel zijn en bereid zijn om te luisteren. Het is te gemakkelijk om aan te komen met Spotify lijsten met liedjes om te draaien – het timen van het tempo en de muziek (bijv. Cake-snijden en boeket gooien) en hoe muziek past in unieke thema’s en goed gemixt wordt; dat is de echte uitdaging “.
DJ Silver
Hoe krijg je publiek mee?

3. Hoe krijg je publiek mee?

Er zijn allerlei prikkels die DJ’s gebruiken om gasten aan te moedigen om de dansvloer te bestormen. Na de openingsdans moet er een hit komen waardoor jong en oud de dansvloer bestormt. Een DJ mag ook best iets zeggen door de microfoon, maar maak daar duidelijke afspraken over. Je wilt op een huwelijk of bedrijfsfeest geen geschreeuw door de microfoon, tenzij de avond in volle gang is en de dansvloer ontploft.

Je wilt ervoor zorgen dat je DJ begrijpt hoe je het publiek moet lezen, de energie moet opbouwen en het vervolgens bijhoudt. Er zou nooit een stilte moeten zijn – of soms juist wel om daarna in combinatie met lichteffecten de dansvloer te laten exploderen. Je DJ moet ook goed kunnen mixen en allerlei genres samenvoegen om iedereen blij te maken en ze op de dansvloer te houden.

4. Hoe ga je om met verzoekjes?

Een mindere DJ zal altijd zeggen: “ik draai alle verzoekjes!” Een goede DJ zal er altijd een grote MAAR… aan verbinden. Er kunnen gevallen zijn waarin de klant-richtlijnen lijnrecht tegenover de verzoekjes van de gasten staan: hoe een dj daar een evenwicht in vindt is een vak.
Vuistregel: de organisator bepaalt of er verzoekjes gedraaid mogen worden; een goede DJ zal alleen verzoekjes draaien die:
– in het thema van de avond passen
– op dat moment aansluiten bij (een groot deel van) het dansend publiek geen al te groot tempoverschil geven

Onze DJ’s staan open voor verzoekjes, maar zullen bijvoorbeeld geen nummer van Barry White opzetten als er 150 mensen staan te swingen op een lekkere Dance Classic of hit van Avicii. Dat helpt je dansvloer om zeep en dat wil niemand.

5. Kan ik enkele voorbeelden horen van het mixen van verschillende tracks?

Het aan elkaar en door elkaar mixen van muziek is een waar vak, ook met moderne apparatuur. Wij letten op BPM (het aantal beats per minuut), klankkleur en genre. Ook zijn we vaak dagen bezig om nieuwe mixen te verzinnen en te oefenen die perfect op elkaar aansluiten.

Wij horen direct het verschil tussen een zolderkamer DJ en een echte DJ die live goed kan mixen. Maar let op: jullie horen het ook. Niets is zo lelijk als 2 nummers die volledig uit het ritme door elkaar gedraaid worden. Je publiek zal teleurgesteld zijn.
Boek je DJ heeft DJ’s die naadloos beats en tekst in elkaar over kunnen laten gaan en soms ook zelfs 2 platen tegelijk door elkaar draaien om het publiek op te zwepen. Voorbeeld: Onze mix van Dura van Daddy Yankee en Could you be loved van Bob Marley wel eens gehoord? De dansvloer zal ontploffen!

💡
Boek jouw perfecte DJ voor jouw feest! De Gooise DJ heeft meer dan 100 geweldige reviews. lees ze hier
⭐⭐⭐⭐⭐

Een leuk voorbeeld van een lekkere Mix

6. Welke geluidsapparatuur gebruik je?

Draait je DJ met Spotify? Jammer, maar weiger beleefd. Het risico is enorm. Valt het internet weg, is je feest weg. Het komt ook wel erg knullig over, een DJ die geen muziek heeft en Spotify gebruikt. Hoe ga je dat mooi mixen?
DJ-apparatuur is net zo belangrijk als muziekinstrumenten. Wij werken met goede nieuwe apparatuur. Dat hoor en zie je. Daarom kunnen wij qua prijs ook niet concurreren met een zolderkamer DJ met 2 speakertjes. En dat willen we ook niet!

Een verlichte DJ Booth, voldoende speakers, mooie mengpanelen van Pioneer en andere goede apparatuur plus een geweldige lichtshow zijn bij ons standaard.

7. Heb je eerder op deze locatie gedraaid? Zo niet, kun je van tevoren een bezoek plannen?

Met honderden feesten als ervaring zijn we op bijna alle leuke feestgelegenheden geweest in Nederland. We kennen de lokale situatie, de managers en overleggen altijd vooraf. Indien we een locatie niet kennen gaan we vaak langs om alles te bekijken. Het geluid per locatie varieert namelijk drastisch, afhankelijk van de zaal waar uw feest wordt gehouden. Onderschat het belang van een bezoek ter plaatse niet: lelijk geluid is killing voor je feest

Wij bevelen aan om aan potentiële DJ’s te vragen of ze afspraken kunnen maken om locaties te bezoeken als ze de locatie niet kennen.

vraag het je dj

8. Hebben we onze keuze aan dj’s om uit te kiezen, of wordt er automatisch een aan ons toegewezen, afhankelijk van de beschikbaarheid van de datum? Wat gebeurt er in geval van een noodgeval?

We geloven dat keuze belangrijk is: geen twee bruiloften zijn hetzelfde! Je moet een keuze hebben uit top-dj’s die passen bij jouw stijl en persoonlijkheid, en de juiste ervaring en vaardigheden hebben om van jouw feest een succes te maken.

Grote DJ bedrijven die zomaar een DJ toewijzen nemen enorme risico’s ten koste van de klant. Als je geboekt hebt maar je weet niet wie je DJ is, Red Flag! Kijk daarmee uit. Je geeft een feest en je hebt de DJ al geboekt maar nog nooit gesproken? Mega error! Niet doen.

Onze stelregel; we doen vrijblijvend een telefonisch voorgesprek en als we niet de juiste DJ beschikbaar hebben, doordat het een populaire datum is bijvoorbeeld, dan zeggen we liever “nee”.

Uiteraard is er wel altijd een vervangende DJ in geval van nood beschikbaar.

9. Welke andere opties biedt je? (bijvoorbeeld verlichting, fotobooth)
Sommige DJ-pakketten worden geleverd met extra diensten zoals intelligente verlichting en videoschermen. Naast verlichting zijn videoschermen en de DJ met saxofonist veelgevraagde opties.
Onze lichtshows zijn uitstekend – voor de kenners, we besturen de lichten met DMX controllers en licht-mengpanelen. Voor bruiloften werken we ook met Wall Washers, spots die de muren van de zaal omtoveren in iedere kleur die je wilt. Een aanrader.

10. Waarom zou ik jou kiezen als mijn DJ?
De laatste vraag mag best een lastige zijn, maar stel deze wel. Een ervaren DJ zal een zelfverzekerd antwoord geven en recensies, foto’s en video laten zien. Dan weet je al genoeg.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een Top DJ voor uw feest? Onze Event Managers helpen u graag. Een vrijblijvend eerste gesprek kost u niets en levert u veel op.

💡
Wij zijn Boek je DJ, een hecht team van 12 ervaren DJ's en saxofonisten. Bij ons kun je eenvoudig en snel een ervaren DJ voor jouw evenement kunt huren. Kwaliteit, maar dan voordelig. Wij zijn geen DJ fabriek maar gepassioneerde artiesten die elk feest alles geven.

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Direct je prijs via Whatsapp? Dat kan!

Klik op het logo.

contact met Boek je DJ kan via whatsapp

Maak gratis kennis 

met onze professionele DJ's

Vertel me meer

Veelgestelde vragen over het boeken van een DJ

Hoe kan ik een DJ boeken bij Boek je dj?

Je kunt eenvoudig een DJ boeken via onze website door het offerteformulier in te vullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

Welke soorten muziek kan ik verwachten bij het boeken van een DJ bij Boek je DJ?

Onze DJ's zijn allround en draaien een breed scala aan muziekgenres, van pop en disco to EDM en house. Ook draaien we muziek uit de 80s en 90s. We kunnen ook rekening houden met specifieke verzoeknummers als je die van tevoren aan ons doorgeeft.

Kan ik verzoeknummers aanvragen bij de DJ die ik boek via Boek je DJ?

Ja, je kunt van tevoren verzoeknummers aan ons doorgeven die we aan de DJ zullen doorgeven. Zo kan de DJ zich voorbereiden op je favoriete nummers en ervoor zorgen dat deze worden afgespeeld tijdens je evenement.

Biedt Boek je DJ ook geluids- en lichtapparatuur aan bij het boeken van een DJ?

Ja, we bieden ook geluids- en lichtapparatuur aan bij het boeken van een DJ. Onze apparatuur is van hoge kwaliteit en wordt professioneel geïnstalleerd en bediend door onze technici, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de technische details van je evenement.

Hoe lang van tevoren moet ik een DJ boeken bij BoekjeDJ?

We raden aan om minstens een 2 maanden van tevoren een DJ te boeken bij Boek je dj, zodat we voldoende tijd hebben om de details van je evenement met je door te nemen en de juiste DJ voor je te vinden. In sommige gevallen kunnen we ook last-minute boekingen accepteren, afhankelijk van beschikbaarheid.

Wat zijn de kosten voor het boeken van een DJ via BoekjeDJ en zijn er verschillende prijspakketten beschikbaar?

Onze prijzen variëren afhankelijk van de duur van het evenement, de locatie en andere factoren. We bieden verschillende prijspakketten aan om aan de behoeften van verschillende evenementen te voldoen. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze tarieven en prijspakketten.