Wat kost een DJ? Een uitgebreide gids

Wat kost een DJ?

Uw wensen bepalen de prijs. Om de prijs zo aantrekkelijk mogelijk te houden, kijken we naar een aantal factoren, zoals de datum, het aantal gasten, de benodigde apparatuur en of het feest door de week is of in het weekeinde. Een compleet feest inclusief DJ licht en geluid bieden we u al vanaf 395,- euro.

lees meer

Wat kost een DJ? Een uitgebreide gids voor het inhuren van de perfecte DJ

In dit artikel bespreken we alle aspecten van het inhuren van een DJ, inclusief de kosten, soorten DJ's, apparatuur en tips voor het kiezen van de beste DJ voor jouw evenement.

Inhoudsopgave

 1. Verschillende soorten DJ's en hun prijsklassen
 2. Wat is inbegrepen in de kosten van een DJ
 3. Hoe kies je de beste DJ voor jouw evenement
 4. Extra opties en kosten
 5. Een offerte aanvragen bij een DJ

Verschillende soorten DJ's en hun prijsklassen

1. De beginnende DJ

Een beginnende DJ is iemand die net begint in de muziekindustrie. Deze DJ's zijn vaak betaalbaarder, maar hun ervaring en vaardigheden zijn beperkt. De gemiddelde kosten voor een beginnende DJ liggen tussen de €200 en €500. In deze categorie vallen onze DJ's dus niet....

2. De ervaren DJ

Een ervaren DJ heeft al enige jaren ervaring in de muziekindustrie en heeft een uitgebreid repertoire opgebouwd. De prijs voor een ervaren DJ ligt tussen de €500 en €1000.

3. De professionele DJ

Een professionele DJ is een expert op het gebied van muziek en heeft jarenlange ervaring op het hoogste niveau. Deze DJ's kunnen prijzen hanteren tussen de €1000 en €3000, afhankelijk van hun ervaring en reputatie.

Wat is inbegrepen in de kosten van een DJ

De kosten van een DJ zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de duur van het evenement, de locatie, de benodigde apparatuur en de ervaring van de DJ. Hier zijn enkele aspecten die je kunt verwachten bij het inhuren van een DJ:

 1. Muziekselectie: Een goede DJ heeft een uitgebreide muziekcollectie en kan aan de wensen van jou en je gasten voldoen.
 2. Apparatuur: De meeste DJ's zullen hun eigen apparatuur meenemen, zoals luidsprekers, versterkers, microfoons en DJ-controllers.
 3. Licht- en geluidstechnicus: Voor grotere evenementen kan het nodig zijn om een licht- en geluidstechnicus in te huren om de DJ te ondersteunen.
 4. Reiskosten: Afhankelijk van de afstand kan het nodig zijn om reiskosten te betalen voor de DJ.

Hoe kies je de beste DJ voor jouw evenement

 1. Beoordeel de ervaring: Kijk naar de ervaring van de DJ en vraag naar referenties van eerdere klanten.
 2. Bekijk hun portfolio: Vraag de DJ om voorbeelden van hun werk te delen, zoals opnames van eerdere optredens of mixtapes. 3. Controleer beschikbaarheid: Informeer naar de beschikbaarheid van de DJ op de datum van jouw evenement.
 3. Bespreek muzikale voorkeuren: Zorg ervoor dat de DJ bekend is met jouw muzikale voorkeuren en stijl, en dat ze bereid zijn om zich aan te passen aan jouw wensen.
 4. Vraag naar de apparatuur: Zorg ervoor dat de DJ over de juiste apparatuur beschikt om aan jouw evenement te voldoen.
 5. Onderhandel over de prijs: Bespreek de kosten met de DJ en zorg ervoor dat je begrijpt wat er in de prijs is inbegrepen.

Extra opties en kosten

Naast de basisdiensten die een DJ biedt, zijn er ook extra opties die je kunt overwegen om jouw evenement nog specialer te maken. Enkele voorbeelden van extra opties zijn:

 1. Verlichting: Een professionele lichtshow kan de sfeer op jouw evenement aanzienlijk verbeteren. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, variërend van €100 tot €500, afhankelijk van de complexiteit van de lichtshow.
 2. Rookmachines: Voor een extra sfeervol effect kun je overwegen om een rookmachine te huren. De kosten hiervoor liggen meestal tussen de €50 en €100.
 3. Videoprojectie: Een videoprojectie van bijvoorbeeld foto's of video's kan een leuke toevoeging zijn aan jouw feest. De kosten hiervoor variëren tussen de €100 en €300.

Een offerte aanvragen bij een DJ

Wanneer je een DJ hebt gevonden die aan jouw wensen voldoet, is het belangrijk om een offerte aan te vragen. Zorg ervoor dat de offerte de volgende informatie bevat:

 1. Totale kosten: Een duidelijke uitsplitsing van de totale kosten voor het inhuren van de DJ, inclusief eventuele extra opties.
 2. Betalingsvoorwaarden: De betalingsvoorwaarden, zoals aanbetaling, restbetaling en annuleringsvoorwaarden.
 3. Duur van het optreden: Het aantal uren dat de DJ zal optreden, inclusief eventuele pauzes.
 4. Aankomst- en vertrektijden: De verwachte aankomst- en vertrektijden van de DJ op de dag van het evenement.
 5. Apparatuur en technische vereisten: Een overzicht van de apparatuur die de DJ zal meenemen en eventuele technische vereisten voor de locatie.

Door de stappen in onze gids te volgen, kun je ervoor zorgen dat je de perfecte DJ vindt voor jouw evenement en inzicht krijgt in de kosten.

Maak gratis kennis 

Kijk of je Bruiloft DJ bij je past

Vertel me meer