DJ voor je 20e verjaardag

Lees hier tips en tricks om op je 20e verjaardag de perfecte DJ te boeken voor een betaalbare prijs. Check je prijs direct.

DJ voor je 20e verjaardag
Photo by Karl Hedin / Unsplash

Een verjaardag is altijd een bijzondere gelegenheid, en als je 20 wordt is dat een mijlpaal die je zeker niet zomaar voorbij wilt laten gaan. Bij een feest hoort natuurlijk goede muziek en daarvoor kun je het beste een ervaren DJ inhuren. Maar welke muziek moet er eigenlijk gedraaid worden op een feest voor iemand die 20 wordt?

Als we kijken naar de muziek van de afgelopen 10-12 jaar, zijn er verschillende genres en bands die in Nederland populair zijn. Eén van de genres die de afgelopen jaren veel populariteit heeft gewonnen is dance muziek. Artiesten als Martin Garrix, Hardwell en Afrojack zijn wereldberoemd geworden en hebben Nederland op de kaart gezet als dance-land. Maar ook andere dance-gerelateerde stijlen zoals house, techno en trance zijn populair in Nederland.

Naast dance muziek zijn er ook andere genres die veel gedraaid worden op feesten. Hip hop is bijvoorbeeld al jarenlang populair, en artiesten als Lil' Kleine, Boef en Frenna zijn grote namen in Nederlandse hip hop. Ook reggaeton, pop, en rock muziek zijn populaire genres in Nederland. Voorbeelden van artiesten die in deze genres populair zijn, zijn Dua Lipa, Ed Sheeran, Kensington en Di-rect.

DJ huren bij Boek je DJ

Als je een DJ gaat inhuren voor een feest van iemand die 20 wordt, is het dus belangrijk om te overleggen welke muziekgenres en nummers gewenst zijn. De DJ kan dan een playlist samenstellen die aansluit bij de wensen van de jarige en zijn of haar vrienden. Hierbij kan gedacht worden aan hits als "Animals" van Martin Garrix, "Sorry" van Justin Bieber, "Don't Start Now" van Dua Lipa, "Sofia" van Alvaro Soler en "Blinding Lights" van The Weeknd.

Kortom, bij het boeken van een DJ voor een feest van iemand die 20 wordt is het belangrijk om rekening te houden met de muziekgenres en nummers die gewenst zijn. Populaire genres in Nederland zijn dance muziek, hip hop, reggaeton, pop en rock. Door vooraf met de DJ af te stemmen welke muziek gewenst is, kan de DJ een playlist samenstellen die past bij de wensen van de jarige en zijn of haar vrienden.

"Muziek kan het beste in ons naar boven halen en ons helpen onze ware emoties te uiten." - Friedrich Nietzsche

Maak gratis kennis 

met de DJ bij je past

Vertel me meer