Hoe kies je een DJ voor je bruiloft in 2023?

Hoe kies je een DJ voor je bruiloft? We helpen jullie graag. Hier zijn onze aanbevelingen.

Hoe kies je een DJ voor je bruiloft
Hoe kies je een DJ voor je bruiloft?

Je gaat trouwen en je zoekt een DJ. Wij kunnen ons best voorstellen dat het lastig is om een DJ te vinden die helemaal bij jullie past. Je hebt hem of haar tenslotte nog nooit horen draaien, maar je wilt wel dat jullie trouwfeest een onvergetelijk knalfeest wordt waar men nog lang over na zal praten.

Ons advies; altijd een vrijblijvend voorgesprekje doen. Niet iedereen met een draaitafel is een goede DJ. En laten we eerlijk zijn, wanneer een DJ een verjaardag verprutst is dat niet leuk. Maar een Bruiloft? Dat moet echt perfect zijn.

Vaak hangt het succes van de avond af van de hoeveelheid ervaring die een DJ heeft. Een ervaren DJ maakt direct de klik met het publiek en voelt precies aan wat het publiek wil horen.

Boek daarom niet zomaar een DJ en kijk niet alleen naar prijs, hoe verleidelijk het ook kan zijn om een zolderkamer DJ voor EUR 150,- te boeken.

Een persoonlijke klik met je DJ

Een persoonlijke klik moet er zijn. Wanneer wij spreken met aspirant-klanten en we voelen dat de klik er niet is, dan zeggen we dat ook eerlijk. Maar onze ervaren DJ’s zijn allround en kunnen op de meeste bruiloftsfeesten zonder moeite het dak eraf draaien.

Onze DJ’s draaien al jaren op bruiloften. Om die persoonlijke klik te voelen én om al jullie wensen en voorkeuren te bespreken nemen wij van tevoren altijd contact op om kennis te maken. Pas dan krijg je de offerte. De keuze hangt naast het prijskaartje toch het meest af van je gevoel.

Tips voor het kiezen van een Bruiloft DJ

Tips voor het kiezen van een Bruiloft DJ

  1. Maak kennis per telefoon
  2. Bespreek de avond met de Event-Manager. Onze Event-managers maken altijd een draaiboek.
  3. Vul onze wensenlijst in. Neem daar de tijd voor. Daarna bespreek je die met de DJ en de Event Manager. Samen kom je er dan wel uit; welke sfeer gaan we neerzetten? Welke lichten? Hoe beginnen we? Welke openingsdans? Lang of kort. Verzoekplaatjes? Ja of juist nee.
  4. Is de klik er met de DJ? Dan is het goed. Zoniet, kijk dan verder.
  5. Bepaal hoeveel geluid en licht er nodig is. De muziek moet niet te hard zijn, maar je kan niet voor 100 man draaien met 2 kleine speakers. Onze Drive In shows hebben altijd voldoende power om een mooie sound te produceren, hard of wat zachter.
  6. Wat voor lichtshow wil je? Ook dat is bespreekbaar. Discolichten zijn leuk, maar op een huwelijk kan het net even wat chiquer denken wij. Met Wall Washers bijvoorbeeld toveren we de hele sfeer van de zaal om.
  7. Op een bruiloft zijn ook vaak iets oudere mensen. Bespreek met de DJ hoe je die ook een leuke avond geeft. Wij hebben wel tips.
  8. Communiceer met de DJ in de aanloop naar het feest. Wij doen dat vaak via Whatsapp. “Vergeet deze plaat niet! of “Deze hoor ik net op de radio, die moet gedraaid worden”. Dat soort dingen horen we vaak. Leuk maar ook belangrijk.
  9. Maak een playlist. Niet omdat we die 1 voor 1 draaien maar om je smaak te laten kennen aan de DJ. Zo krijgen we het gevoel alvast. Laat ook weten wat je favoriete radiostation is.
  10. Als de klik er is, laat het dan gebeuren. Plan niet alles van minuut tot minuut. Laat onze professionals het regelen. Geniet en dans alsof je leven ervan af hangt.

We hopen je met deze tips geholpen te hebben. Voor vragen kun je altijd bij ons terecht, kijk maar onderaan deze pagina.

Offerte aanvragen | Wat onze klanten zeggen

Boke je DJ vvoor iedere evenement

De DJ die jullie bruiloft past

Dus ben je op zoek naar een betaalbare, deskundige DJ voor uw bruiloft? Laat ons u dan helpen! Bij De Gooise DJ hebben we tal van ervaren DJ's in ons team, die regelmatig zowel nationaal als internationaal worden ingehuurd voor bruiloften.

Ons aanbod is zeer divers, met veelzijdige DJ's van verschillende leeftijden en echte specialisten. Bovendien is het ook mogelijk om via ons een spannende combinatie van een DJ en een saxofonist boeken.

Wat maakt een DJ geschikt voor jullie bruiloft?

Natuurlijk wil je het allerbeste op je trouwdag om er een onvergetelijke ervaring van te maken. Echter, gezien de grote diversiteit aan mensen (en dus ook muzikale smaken) die aanwezig zullen zijn op zo'n dag, kan het kiezen van de perfecte muziek een uitdagende taak worden. Je wilt er toch voor zorgen dat iedereen een fantastische tijd beleeft. Wanneer je een bruiloft DJ boekt via Boek je DJ of de Gooise DJ, ben je verzekerd dat de muziek in goede handen zal zijn. Onze DJ's hebben een schat aan ervaring opgedaan bij het draaien op heel veel bruiloftsfeesten en kunnen het publiek als geen ander aanvoelen. Verzoeknummers zijn bijvoorbeeld absoluut geen probleem als je een bepaalde sfeer wilt creëren voor uw feest, dan zal onze bruiloft DJ zijn of haar muzikale keuzes daar zonder moeite op afstemmen.

Een DJ reserveren via De Gooise DJ


Het boeken van een DJ via Boek je DJ is een fluitje van een cent. Vraag een offerte aan en we doen een kort voorgesprek. We selecteren op basis van het voorgesprek de DJ die qua stijl het beste past.

Heb je een keuze gemaakt, dan kan een een reservering gemakkelijk via onze website worden gedaan. Daarna neemt de geboekte DJ al snel persoonlijk contact met je op om de details voor de avond door te spreken. Welke muziek wil je bijvoorbeeld absoluut niet horen en is er een openingsdans en zo ja op welke muziek? Zo weet je zeker dat alles voor jullie feestavond goed geregeld zal zijn.

Garanties bij DJ voor uw trouwfeest


Als je een DJ voor jullie trouwfeest boekt via Boek je DJ, dan heb je een aantal zekerheden. Mocht de DJ bijvoorbeeld ziek zijn, dan regelen wij tijdig een gelijkwaardig alternatief. Er is altijd een reserve DJ.

Maak gratis kennis 

Kijk of je Bruiloft DJ bij je past

Vertel me meer

Vergeet je Photobooth niet!

Als je een van onze DJs boekt, krijg je hoge korting op de Photobooth. AL voor 299,955 heb je 4 uur lang een mooie zuil die de meest prachtige foto's op ansichtkaart formaat print.  

Gooise Fotobooth | De leukste fotobooth van ’t Gooi
Wilt u een fotobooth huren dan bent u bij de Gooise Fotobooth aan het juiste adres. Een prachtig verlichte luxe fotobooth met printer.