Organiseer een Retro Arcade-themafeest met DJ

Organiseer een Retro Arcade-themafeest met DJ

een Retro Arcade-themafeest
Pacman op je Retro Arcade-themafeest met DJ

Een onvergetelijk themafeest voor bedrijven

Een duik in de geschiedenis van arcadehallen en klassieke videogames

De jaren '80 en '90 waren het hoogtepunt van arcadehallen en klassieke videogames. Deze plekken waren gevuld met kleurrijke machines, luidruchtige flipperkasten en de nieuwste videogames die iedereen wilde spelen. Enkele van de meest iconische games uit die tijd zijn Mario, Pacman, Donkey Kong en race games. Hun populariteit heeft ervoor gezorgd dat deze games vandaag de dag nog steeds worden gespeeld en geliefd zijn bij zowel oude als nieuwe generaties.

Transformeer de feestruimte in een retro arcadehal

Om de perfecte Retro Arcade-themafeest te creƫren, begin je met het transformeren van de feestruimte in een arcadehal uit de jaren '80 en '90. Dit doe je door het huren van klassieke arcadekasten, flipperkasten en het toevoegen van neonverlichting om die authentieke sfeer te creƫren.

retro arcadehal DJ party

Kies de juiste DJ en saxofonist voor het evenement

De muziek is een cruciaal onderdeel van een geslaagd Retro Arcade-themafeest. Kies een DJ die bekend is met de hits uit de jaren '80 en '90, en muzieknummers die te maken hebben met gaming en retro, zoals "Axel F" van Harold Faltermeyer. Een saxofonist kan zorgen voor een extra dimensie en nostalgie, met nummers als "Baker Street" van Gerry Rafferty.

Speel de originele Ms Pacman

Creatieve drankjes en hapjes geĆÆnspireerd op Pacman en Mario Brothers

Om het thema compleet te maken, serveer je drankjes en hapjes die geĆÆnspireerd zijn op Pacman en Mario Brothers. Denk aan cocktails met namen als "Power-Up Punch" en "Warp Pipe Mojito", en hapjes zoals "Pac-Man Pizzabites" en "Mario Mushroom Crostini". Als snack mag de "Donkey Kong Burger" natuurlijk niet ontbreken.

Ontwerp de perfecte uitnodigingen voor het Retro Arcade-themafeest

Om je gasten enthousiast te maken voor het feest, ontwerp je uitnodigingen die passen bij het thema. Gebruik bijvoorbeeld pixelart-afbeeldingen van Pacman of Mario, met retro lettertypes en felle kleuren. Vermeld ook de dresscode, bijvoorbeeld '80s en '90s retro of game-personages.

Organiseer een game-toernooi tijdens het evenement

Een game-toernooi is een leuke manier om je gasten te vermaken en een beetje competitie toe te voegen aan het feest. Zet een schema op met verschillende games, zoals Pacman, Donkey Kong en Mario Kart, en moedig gasten aan om hun vaardigheden te tonen. Geef prijzen weg voor de beste prestaties of maak er een teamactiviteit van om de sociale interactie te bevorderen.

Creƫer een unieke sfeer met licht, geluid en decoraties

Om je gasten helemaal terug te brengen naar de jaren '80 en '90, besteed je aandacht aan de sfeer van het feest. Gebruik lichteffecten, zoals discolichten en neonverlichting, om de ruimte tot leven te brengen. Het geluid is ook belangrijk: zorg voor een goede geluidsinstallatie en speel muziek uit die tijd, afgewisseld met geluidseffecten uit de games. Verder kun je de ruimte decoreren met posters van klassieke games, levensgrote kartonnen figuren van game-personages en andere memorabilia uit die tijd.

Photobooth met Pacman en Mario Brothers-ansichtkaarten

Een photobooth is een geweldige manier om je gasten te vermaken en ze een blijvende herinnering aan het feest te geven. Kies een photobooth die ansichtkaarten op ansichtkaartformaat afdrukt met Pacman en Mario Brothers erop. Zorg voor leuke accessoires, zoals game-gerelateerde hoeden, brillen en snorren, zodat je gasten zich helemaal kunnen uitleven op de foto's.

retro game party met DJ game sign

Tips voor een succesvol Retro Arcade-themafeest

  1. Plan op tijd: Begin ruim van tevoren met de organisatie van het feest. Reserveer de locatie, huur de arcadekasten en flipperkasten, en boek de DJ en saxofonist.
  2. Maak een checklist: Zorg dat je niets vergeet door een checklist te maken met alle benodigdheden, van de uitnodigingen tot de hapjes en de decoraties.
  3. Communiceer duidelijk: Vermeld op de uitnodiging duidelijk het thema, de dresscode en andere belangrijke informatie, zodat je gasten weten wat ze kunnen verwachten.
  4. Zorg voor voldoende zitruimte: Hoewel de focus ligt op de arcadekasten en games, is het belangrijk om voldoende zitruimte te hebben voor je gasten om te ontspannen en bij te praten.
  5. Houd rekening met dieetwensen: Zorg dat er hapjes en drankjes zijn die passen bij verschillende dieetwensen, zoals vegetarisch, veganistisch en glutenvrij.

Met deze tips en ideeƫn ben je klaar om een onvergetelijk Retro Arcade-themafeest te organiseren voor hoger opgeleiden. Van de juiste DJ en saxofonist tot de perfecte uitnodigingen, hapjes en decoraties, je feest zal een nostalgische en vermakelijke ervaring zijn die je gasten niet snel zullen vergeten.

pacman toernooi op je Retro Party met DJ.

Veelgestelde vragen over het organiseren van een Retro Arcade-themafeest voor hoger opgeleiden

Waar kan ik arcadekasten en flipperkasten huren voor mijn feest?
Bij ons. Wij regelen alles voor je. Wij hebben verschillende leveranciers die gespecialiseerd zijn in het verhuren van arcadekasten en flipperkasten en we beschikken over eigen spullen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een Retro Arcade-themafeest?
De benodigde ruimte is afhankelijk van het aantal gasten en de hoeveelheid arcadekasten, flipperkasten en andere activiteiten die je wilt aanbieden. Houd rekening met voldoende loopruimte tussen de apparaten en zitruimte voor je gasten om te ontspannen. Je hebt aardig wat ruimte nodig, meer dan bij een gewoon feest.

Hoe kan ik een DJ en saxofonist vinden die gespecialiseerd zijn in muziek uit de jaren '80 en '90?

Die heb je al gevonden! Dat zijn wij. Wij passen de muziek van DJ&Saxofonist helemaal aan het thema aan.

Hoe stel ik een menu samen met hapjes en drankjes die passen bij het Retro Arcade-thema?

Wees creatief bij het samenstellen van je menu en gebruik elementen uit bekende games, zoals Pacman en Mario Brothers. Denk bijvoorbeeld aan cocktails met namen als "Power-Up Punch" en "Warp Pipe Mojito", en hapjes zoals "Pac-Man Pizzabites" en "Mario Mushroom Crostini". Vergeet niet om rekening te houden met de dieetwensen van je gasten.

Hoe organiseer ik een game-toernooi tijdens het feest?

Dat regelen wij ook. Wij stellen een schema op met verschillende games, zoals Pacman, Donkey Kong en Mario Kart, en moedig gasten aan om hun vaardigheden te tonen. Je kunt prijzen weggeven voor de beste prestaties of er een teamactiviteit van maken om de sociale interactie te bevorderen.

Wat is een geschikte dresscode voor een Retro Arcade-themafeest?

Een dresscode die past bij het thema kan bijvoorbeeld '80s en '90s retro zijn, of je kunt gasten aanmoedigen zich te verkleden als hun favoriete game-personages.

Hoe maak ik een photobooth met Pacman en Mario Brothers-ansichtkaarten?

Je kunt onze professionele photobooth huren die ansichtkaarten op ansichtkaartformaat afdrukt met Pacman en Mario Brothers erop. Wij zorgen ook voor leuke accessoires, zoals game-gerelateerde hoeden, brillen en snorren, zodat je gasten zich helemaal kunnen uitleven op de foto's.

Leuke thema ideeƫn voor je bedrijfsfeest
Hoe organiseer je een bedrijfsfeest waar iedereen nog lang over napraat? Ontdek hier enkele bruisende ideeƫn voor jouw bedrijfsfeest.
Andere leuke thema ideeƫn voor je bedrijfsfeest

Maak gratis kennis 

Kijk of je Bruiloft DJ bij je past

Vertel me meer

Klanten schrijven over ons:

We hebben een super feest gehad!

We hebben ontzettend genoten van ons feest. Jullie hebben ons feest echt een extra dimensie gegeven. Echt bedankt, jullie waren super. Zo leuk dat er een saxefonist bij was. Ook wist de dj, precies de goede muziek te draaien om iedereen de dansvloer op te krijgen.Marjolein en Hein
29 april 2023

šŸ’”
Het was ook echt een leuk feest met geweldige gasten, van alle leeftijden. Leuk dat jullie zo genoten hebben, daar doen we het voor! 

Een top avond

Voor ons jubileumfeest op 1 april hebben wij 2 DJ's geboekt, Nick en Tom. Alles was prima geregeld, wij hadden echt goed informeel contact en ondanks dat Boke je DJ overbezet was voor zaterdag 1 april is het toch gelukt. Wij wilden namelijk niet het standaard repertoire van een huwelijk of feestcafƩ maar juist een mooie mix van dance, EDM en house. Uiteindelijk hadden wij precies wat wij wilden, Tom speelt House en Nick ook melodic techno en samen namen zij onze gasten door een mooi reis van bekende nummers, oude tijden, mooi gemixed in hun eigen beats en ritmes, en ook pure dans en klassiekers. Het was top.

Frederik
1 april 2023

šŸ’”
Wat een fijne review en wat mooi dat ons DJ duo Nick en Tom zo lekker gedraaid hebben bij jullie. Dank je wel en op naar het volgende feest!