Photo by Matty Adame / Unsplash

Stappenplan DJ kiezen

DJ 15 mei 2017

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: we willen een feest organiseren en een DJ huren. Maar waar moeten we eigenlijk op letten bij het boeken van een DJ? In dit artikel zullen we de belangrijkste punten bespreken waar je rekening mee moet houden bij het boeken van een DJ. Meestal adviseren we om een allround DJ te boeken, maar als me op zoek bent naar een DJ met specifieke stijl, techno, house of disco dan kan dat ook.

Stappenplan om een DJ te kiezen

  1. Ervaring van de DJ Een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het boeken van een DJ is zijn of haar ervaring. Een ervaren DJ kan namelijk beter inspelen op de wensen van het publiek en zorgen voor een goede sfeer. Daarnaast is een ervaren DJ beter in staat om in te spelen op onverwachte situaties, zoals technische problemen.
  2. Repertoire van de DJ Een ander belangrijk punt is het repertoire van de DJ. Een goede DJ heeft een breed repertoire, zodat hij of zij muziek kan draaien die past bij de gelegenheid en het publiek. Het is daarom aan te raden om vooraf met de DJ af te stemmen welke muziekgenres en nummers wel en niet gewenst zijn.
  3. Apparatuur van de DJ De kwaliteit van de apparatuur van de DJ is ook van belang. Een goede DJ beschikt over professionele apparatuur, zodat het geluid van hoge kwaliteit is en de muziek goed tot zijn recht komt. Daarnaast is het belangrijk dat de DJ reserveapparatuur bij zich heeft, zodat hij of zij snel kan ingrijpen bij technische problemen.
  4. Prijs van de DJ De prijs van een DJ kan sterk variëren. Het is daarom belangrijk om vooraf een duidelijke offerte te ontvangen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Houd er ook rekening mee dat goedkoop soms duurkoop kan zijn. Een goedkope DJ kan namelijk minder ervaring hebben of minder kwalitatieve apparatuur gebruiken.
  5. Referenties van de DJ Tot slot is het aan te raden om referenties van de DJ op te vragen. Op deze manier kun je achterhalen wat de ervaringen van anderen zijn en of de DJ kan wat hij zegt..... Ook kun je aan de hand van referenties inschatten of de DJ goed in staat is om in te spelen op de wensen van het publiek.

Kortom, bij het boeken van een DJ is het belangrijk om rekening te houden met de ervaring, het repertoire, de apparatuur, de prijs en de referenties van de DJ. Door deze punten in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je een goede DJ boekt die past bij jouw wensen en de gelegenheid.

WAAROM EEN ALLROUND DJ

In Nederland staan we bekend om de dj’s. Deze bekende dj’s zoals Tiesto en Martin Garrix en Armin van Buuren zijn gespecialiseerd in hun eigen specifieke genre, veelal de EDM, de elektronische dans muziek. Maar wanneer u een feest of bruiloftsfeest gaat geven en gasten van alle leeftijden heeft, bent u het beste af met een dj die allround draait. Van Dance Classics, Disco, 80’s en 90’s tot nu. Dan komt de muzieksmaak van alle gasten voorbij.

Kiezen voor zo’n allround dj heeft vele voordelen en daar willen we u graag over informeren. We houden altijd rekening met de muzieksmaak van de gasten en brengen vooraf alle wensen in kaart.

Bel ons voor een afspraak of vraag een gratis offerteaan.

Welkom bij de Gooise DJ | voor een spetterend feest in ’t Gooi
De Gooise DJ staat garant voor een geweldige DJ show in ’t Gooi inclusief licht en geluid. Voorgesprek en wensenlijst zijn standaard.

Huur een Photbooth voor je evenement

Ben je op zoek naar een fotozuil voor je bruiloft of zakelijk evenement? Dan kun je terecht bij de Gooise Photobooth.

Er zijn verschillende Fotobooth pakketten met en zonder printoptie maar altijd met de mogelijkheid om onbeperkt digitale filmpjes en foto’s op te slaan.

Gooise Fotobooth | De leukste fotobooth van ’t Gooi
Wilt u een fotobooth huren dan bent u bij de Gooise Fotobooth aan het juiste adres. Een prachtig verlichte luxe fotobooth met printer.

Tags