Stappenplan DJ kiezen 2023

Waar moet je eigenlijk op letten bij het boeken of huren van een DJ? We bespreken de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden

Stappenplan DJ kiezen 2023

Stappenplan DJ kiezen: De voordelen van een allround DJ

Ben je op zoek naar een DJ voor je feest of evenement? Dan is het belangrijk om een goede DJ keuze te maken. In dit stappenplan leggen we je uit hoe je de perfecte DJ kiest voor jouw specifieke feest met jouw vibe.

Een allround DJ is een goede keuze
Een allround DJ is een DJ die in staat is om verschillende muziekstijlen te draaien. Dit is vaak een voordeel voor zowel de DJ als het publiek.

De voordelen van de Allround DJ
Soms is een gespecialiseerde DJ een must, maar een allround DJ heeft een aantal pluspunten:

 • Een allround DJ kan voor een breed publiek optreden. Belangrijk bij een bruiloft bijvoorbeeld.
 • Een allround DJ kan een breder publiek uit hun dak laten gaan.
 • Een allround DJ kan zich echt onderscheiden van andere DJ's door allerlei soorten muziek te mixen.

Belangrijker: Voordelen voor het publiek

 • Een allround DJ kan een gevarieerd programma draaien.
 • Een allround DJ kan ervoor zorgen dat echt iedereen zich vermaakt.

Want we hebben het allemaal wel eens meegemaakt: we willen een feest organiseren en een DJ huren. Maar waar moeten je eigenlijk op letten bij het boeken van een DJ?

Wij zijn Boek je DJ , een select team van 12 ervaren en gepassioneerde DJ's en saxofonisten. Als ervaringsdeskundigen zullen we de belangrijkste punten bespreken waar je rekening mee moet houden bij het boeken van een DJ. Meestal adviseren we, afhankelijk van je evenement, om een allround DJ te boeken, maar als je op zoek bent naar een DJ met specifieke stijl, techno, house of disco dan kan dat ook. Die hebben we ook in ons team.

"Muziek geeft een ziel aan het universum, vleugels aan de geest, een vlucht aan de verbeelding en leven aan alles." - Plato

Wie zijn wij?

Wij zijn dus Boek je DJ, een hecht team van 12 ervaren DJ's en saxofonisten. Bij ons kun je eenvoudig en snel een ervaren DJ voor jouw evenement huren. Kwaliteit, maar dan voordelig. Wij zijn zeker geen DJ fabriek maar gepassioneerde artiesten die elk feest alles geven.

Stappenplan om een DJ te kiezen

Stappenplan om een DJ te kiezen

 1. Ervaring van de DJ
  Een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het boeken van een DJ is zijn of haar ervaring. Een ervaren DJ speelt namelijk makkelijker in op de vibe en de wensen van het publiek en zorgt daarme voor de goede sfeer. Daarnaast is een ervaren DJ beter in staat om in te spelen op onverwachte situaties, een ervaren DJ kan improviseren en de avond naar zijn hand zetten. .
 2. Repertoire van de DJ
  Een ander belangrijk punt is het repertoire van de DJ. Een DJ heeft soms een heel eigen stijl, maar een goede allround DJ heeft een breed repertoire, zodat hij of zij muziek kan draaien die past bij het moment, de gelegenheid en het publiek. Het is daarom aan te raden om vooraf met de DJ goed af te stemmen welke muziek en nummers wel en vooral niet gewenst zijn.
 3. Apparatuur van de DJ
  De kwaliteit van de apparatuur van de DJ is ook van belang. Wij beschikken over zeer professionele apparatuur, zodat het geluid van hoge kwaliteit is en de muziek goed tot zijn recht komt.
 4. Prijs van de DJ
  De prijzen van een DJs kunnen sterk variëren. De prijs hangt af van vele aspecten. Het is daarom belangrijk om vooraf een duidelijke offerte te ontvangen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En wat neemt de DJ mee? Is het een complete show inclusief licht en geluid? Hoe lang speelt de DJ? Dat soort zaken moet je allemaal weten. Houd er ook rekening mee dat goedkoop soms duurkoop kan zijn. Een goedkope DJ kan namelijk de oorzaak zijn van een totaal mislukt feest! Wanneer je geld uitgeeft aan een feest, inclusief hapjes en drankjes zijn de kosten van een DJ van Boek je DJ slechts een paar euro per gast. Daarop "bezuinigen"is niet verstandig.
 5. Referenties van de DJ
  Tot slot is het aan te raden om revies te lezen en referenties van de DJ op te vragen. Op deze manier kun je achterhalen wat de ervaringen van anderen zijn en of de DJ kan wat hij/zij zegt..... Ook kun je zo inschatten of de DJ goed in staat is om in te spelen op de wensen van het publiek en natuurlijk jullie wensen. Wij van Boek je DJ hebben niet alleen goede reviews maar we kunnen ook referenties geven van tevreden klanten, bedrijven en personen!

Kortom, bij het boeken van een DJ is het belangrijk om rekening te houden met de ervaring, het repertoire, de apparatuur, de prijs en de referenties van de DJ. Door goed op deze punten te letten, kun je redelijk eenvoudig ervoor zorgen dat je een goede DJ boekt die echt past bij jouw wensen en bij de gelegenheid.

Wij willen jullie graag helpen bij het vinden van de best passende DJ en het organiseren van een geweldig evenement. Dus kom je er niet uit met onze website, laat het ons weten.

een Allround DJ op de QMusic foute party

Waarom dan een Allround DJ?

In Nederland staan we bekend om de geweldige dj’s. Deze bekende dj’s zoals Tiesto en Martin Garrix en Armin van Buuren zijn gespecialiseerd in hun eigen specifieke genre, vooral EDM. Deze DJs zitten natuurlijk in het hoogste en duurste segment.

Maar wanneer u een bedrijfsfeest of bruiloftsfeest gaat geven en gasten van alle leeftijden heeft, kunt u uitstekend voor een allround DJ kiezen van Boek je DJ. Een professionele allround DJ die alle gewenste muziekstijlen draait. Van Dance Classics, Disco, 80’s en 90’s tot muziek van nu. Dan komt gedurende de avond de muzieksmaak van alle gasten voorbij.

Kiezen voor een allround dj van Boek je DJ heeft vele voordelen. We houden altijd rekening met de muzieksmaak van de organisator(en) en spelen in op de gasten en brengen natuurlijk vooraf alle wensen in kaart.

Bel ons voor een afspraak of vraag gewoon een gratis offerte aan.

Maak gratis kennis 

met de DJ die jouw muziek draait

Vertel me meer
Welkom bij de Gooise DJ | voor een spetterend feest in ’t Gooi
De Gooise DJ staat garant voor een geweldige DJ show in ’t Gooi inclusief licht en geluid. Voorgesprek en wensenlijst zijn standaard.

Huur een Photbooth voor je evenement

Ben je ook op zoek naar een fotozuil voor je bruiloft of zakelijk evenement? Dan kun je bij ons terecht voor een Gooise Photobooth. Huur je een DJ bij ons, dan krijg je korting op de Fotobooth.

Er zijn verschillende Fotobooth pakketten met en zonder printoptie maar altijd met de mogelijkheid om onbeperkt digitale filmpjes en foto’s op te slaan.

Gooise Fotobooth | De leukste fotobooth van ’t Gooi
Wilt u een fotobooth huren dan bent u bij de Gooise Fotobooth aan het juiste adres. Een prachtig verlichte luxe fotobooth met printer.

Veelgestelde vragen over het boeken van een DJ

Hoe kan ik een DJ boeken bij Boek je dj?

Je kunt eenvoudig een DJ boeken via onze website door het offerteformulier in te vullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

Welke soorten muziek kan ik verwachten bij het boeken van een DJ bij Boek je DJ?

Onze DJ's zijn allround en draaien een breed scala aan muziekgenres, van pop en disco to EDM en house. Ook draaien we muziek uit de 80s en 90s. We kunnen ook rekening houden met specifieke verzoeknummers als je die van tevoren aan ons doorgeeft.

Kan ik verzoeknummers aanvragen bij de DJ die ik boek via Boek je DJ?

Ja, je kunt van tevoren verzoeknummers aan ons doorgeven die we aan de DJ zullen doorgeven. Zo kan de DJ zich voorbereiden op je favoriete nummers en ervoor zorgen dat deze worden afgespeeld tijdens je evenement.

Biedt Boek je DJ ook geluids- en lichtapparatuur aan bij het boeken van een DJ?

Ja, we bieden ook geluids- en lichtapparatuur aan bij het boeken van een DJ. Onze apparatuur is van hoge kwaliteit en wordt professioneel geïnstalleerd en bediend door onze technici, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de technische details van je evenement.

Hoe lang van tevoren moet ik een DJ boeken bij BoekjeDJ?

We raden aan om minstens een 2 maanden van tevoren een DJ te boeken bij Boek je dj, zodat we voldoende tijd hebben om de details van je evenement met je door te nemen en de juiste DJ voor je te vinden. In sommige gevallen kunnen we ook last-minute boekingen accepteren, afhankelijk van beschikbaarheid.

Wat zijn de kosten voor het boeken van een DJ via BoekjeDJ en zijn er verschillende prijspakketten beschikbaar?

Onze prijzen variëren afhankelijk van de duur van het evenement, de locatie en andere factoren. We bieden verschillende prijspakketten aan om aan de behoeften van verschillende evenementen te voldoen. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze tarieven en prijspakketten.

Klanten schrijven over ons:

We hebben een super feest gehad!

We hebben ontzettend genoten van ons feest. Jullie hebben ons feest echt een extra dimensie gegeven. Echt bedankt, jullie waren super. Zo leuk dat er een saxefonist bij was. Ook wist de dj, precies de goede muziek te draaien om iedereen de dansvloer op te krijgen.Marjolein en Hein
29 april 2023

💡
Het was ook echt een leuk feest met geweldige gasten, van alle leeftijden. Leuk dat jullie zo genoten hebben, daar doen we het voor! 

Een top avond

Voor ons jubileumfeest op 1 april hebben wij 2 DJ's geboekt, Nick en Tom. Alles was prima geregeld, wij hadden echt goed informeel contact en ondanks dat Boke je DJ overbezet was voor zaterdag 1 april is het toch gelukt. Wij wilden namelijk niet het standaard repertoire van een huwelijk of feestcafé maar juist een mooie mix van dance, EDM en house. Uiteindelijk hadden wij precies wat wij wilden, Tom speelt House en Nick ook melodic techno en samen namen zij onze gasten door een mooi reis van bekende nummers, oude tijden, mooi gemixed in hun eigen beats en ritmes, en ook pure dans en klassiekers. Het was top.

Frederik
1 april 2023

💡
Wat een fijne review en wat mooi dat ons DJ duo Nick en Tom zo lekker gedraaid hebben bij jullie. Dank je wel en op naar het volgende feest!